< Terug naar de site van Ozalys
Het blog van Isabelle

EEN VERHAAL OVER VEERKRACHT… SPECIAAL VOOR U

Het 1-jarig jubileum van OZALYS in 2018 was een emotioneel moment, Dit project dat ontstaan is vanuit veerkracht au service des femmes touchées par la maladie.

Midden in mijn strijd tegen kanker vond ik geen geschikte producten voor mijn specifieke behoeften (olfactorische en sensorische overgevoeligheid, droge huid, pijnlijk litteken, etc.), ik kreeg zin, en voelde de behoefte om een innovatief en ambitieus assortiment te creëren van efficiënte producten die in alle veiligheid comfort en weldaad bieden.

Mijn streven vanaf het begin van dit ware avontuur is dat vrouwen ondanks de beperkingen van de ziekte en de bijwerkingen van de behandelingen kunnen beschikken over de juiste producten
met de verwachte kwaliteit en prestaties van de luxe merken, tot in de kleinste details.

Dankzij de steun van mijn twee dochters en de interne teams van CCI productions, had ik de energie, beter gezegd de waanzin om aan dit project te beginnen. Er zijn 3 jaar onderzoek en innovatie aan vooraf gegaan voordat Ozalys het daglicht zag en een compleet assortiment kon bieden (dat binnenkort nog groter zal worden) van dermocosmetische producten die voldoen aan de behoeften van vrouwen die verzwakt zijn door antikanker behandelingen.

Momenteel zijn wereldwijd 7 miljoen vrouwen in behandeling voor borstkanker. Waarvan 85% invasief zijn en 80% hormoonafhankelijk. Daarom leek het mij van wezenlijk belang om naast de verboden producten door de Europese regelgeving voor cosmetica, in de tekst van ons handvest de criteria van hormoonafhankelijkheid die gevonden werden in de gynaecologische kankers op te nemen. Dit besluit om “hormones like” ingrediënten uit te sluiten zodat degenen die door een hormoonafhankelijke kanker zijn getroffen de Ozalys producten met het volste vertrouwen kunnen gebruiken, betekent zonder uitzondering “voor alle vrouwen” (zonder de mannen te vergeten).

Om dit te bewerkstelligen, hebben de onderzoeksteams bij de cosmetische en natuurlijke ingrediënten de werking van hormonen nagebootst om hormonen uit onze formules weg te laten. Hiernaast hebben ze met zorg de meest selectieve en werkelijk heilzame grondstoffen geselecteerd.

Ik zal me altijd de verpleegkundige herinneren die me zei dat ik geen deodorant mocht gebruiken tijdens de periode van de bestraling. Waarop ik antwoordde dat ik het met het zweten door de chemotherapie niet eens in overweging zou nemen. Waarna zij mij een perfect alternatief voorstelde, natuurlijke aluinsteen… Ze wist niet zoals velen dat het aluminium bevat.

Het doorzettingsvermogen, de discipline en toewijding van al mijn medewerkers maakt het nu mogelijk
om u producten aan te bieden die in de allereerste plaats voor u ontworpen zijn, efficiënt, innovatief, en zonder potentieel ongeschikte ingrediënten en stoffen, die, hoop ik, voor u een bron van positieve emoties en weldaad zijn.

Met veel trots heb ik in mei de Prijs van het Magazine Parents (Frans Magazine te vergelijken met “Ouders“) in ontvangst genomen, in de categorie Schoonheid voor Vrouwen voor onze Precieuze Verzorging.

Over enkele dagen heb ik het genoegen en de eer om de Prijs van het Santé Magazine (Frans tijdschrift over Gezondheid) in ontvangst te nemen, waarvan onze Precieuze Verzorging

de winnaar Coup de coeur (favoriet) 2019 is. Een prestigieuze Prijs die alleen de meest veilige, innovatieve en heilzame producten voor de kwetsbare, zelfs de kwetsbaarste huid beloont.

Ik heb een lange weg afgelegd sinds ik de diagnose kanker kreeg in 2013. Ozalys hielp me om betekenis te geven aan dingen die er tot dan toe niet waren en het gevoel van onrechtvaardigheid te boven te komen dat mij slapeloze nachten bezorgde.

Het jaar 2018 was rijk met heel leuke ontmoetingen, onvergetelijke en waardevolle momenten die ik met u deelde.

Voor 2019 heb ik nog meer verrassingen voor u en ik hoop dat ze u nog meer zachtheid en weldaad zullen brengen.

Isabelle Guyomarch
Isabelle Guyomarch
Isabelle Guyomarch is een gepassioneerde en ervaren professional in de farmaceutische en cosmetische wereld wanneer ze in 2013 borstkanker krijgt. In 2017 creëert ze Ozalys, een dermocosmetisch merk dat gecreëerd werd door vrouwen voor vrouwen die getroffen zijn door kanker.